ENKELE  PROJECTEN:

Woonkamer waarin alle wensen zijn vervuld

Bij dit project kreeg ik te maken met een lange smalle ruimte. De kunst was om het geheel te verbinden. Voorin heb ik  een grote bank geplaatst om de breedte te benadrukken. Daartegenover een draaifauteuil, waardoor je met één draai bij het andere zitje aanschuift. Achterin de ruimte, gezellig bij de boekenkast, wordt muziek geluisterd.  De boekenkast is op maat gemaakt, boeken, opbergruimte muziek-apparatuur en radiator zijn er in verwerkt. Om de lengte te benadrukken en alles met elkaar te verbinden ligt er een lange loper. Om de hoogte te benadrukken en de akoestiek beter te maken heb ik een groot paneel op de wand laten maken met molton erachter. Een erg leuk detail is dat alle ontwerpen van Nederlandse bodem zijn.

Woon en eethoek voor een groot gezin

Deze villa heeft een prachtige oppervlakte, maar de ruimtes afzonderlijk zijn best klein. Dus wil je het optimale er uit halen.

Het werd nog ingewikkelder gemaakt door de wens van een piano en het feit dat de vele boeken die er waren, het liefste allemaal, een plekje moesten krijgen.

Het idee is bij mij direct geboren door de boekenkast 'het element' te laten zijn die de ruimtes verbind. Je komt de ruimte ook binnen lopen door de boekenkast.  Hierdoor krijg je ook veel meters voor alle boeken en is er nog plek op de overgebleven muur, om kunst op te hangen.  

Het daybed wordt door de hele familie gebruikt. Ze kunnen er bijna allemaal op. Zo gezellig! De kast daarnaast met de open vakken zorgt dat je daar ook makkelijk nog iets neer kunt leggen als je op het daybed ligt/zit.

Deze ruimte moet nog gestyled worden, maar de basis werkt al uitstekend voor dit gezin. 

Er hoeft dus niet altijd sprake te zijn van een totaalopdracht.

Badkamer in lievelingskleur

Geen grote ruimte, maar alles moest er wel in en ik wilde graag iets verrassends neerzetten. De ruimte inkomend heb ik de douche, in kokervorm, direct links geplaatst. Hierdoor kom je de ruimte vriendelijk binnen lopen. Het bad is helemaal achterin de ruimte geplaatst om hierdoor de breedte te benadrukken. De ruimte lijkt groter doordat achter de dubbele wastafel op de lange muur een grote spiegel geplaatst is. De kleur groen geeft rust, maar is ook een lievelingskleur van de vrouw des huizes.

De overloop die alle ruimtes verbind is een heerlijke plek geworden door goede verlichting en een unieke radiator.

Zolderkamer wordt volwaardige werkruimte

Een gedeelte van de zolder moest een werkruimte worden, waar je ook mensen kunt ontvangen.

Door de kast op deze manier (schuin) in de ruimte te zetten wordt de ruimte optisch groter en gelijk ook gezelliger. Boeken en mooi glaswerk in de kast zorgen voor sfeer.

Door te zorgen dat er een gedeelte van de kast naar voren kan schuiven, kan de ruimte achter de kast nog steeds als opbergruimte dienen.

Een kleine zithoek krijg je door de bank tegen de muur te plaatsen en daar tegenover de stoel in de hoek te zetten. Links naast de bank staat het bureau waardoor je voldoende ruimte overhoud om prettig de ruimte binnen te komen en voldoende loopruimte hebt.